Το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος είναι το δέρμα μας, το οποίο και διαμορφώνει την εικόνα του ατόμου προς τα έξω.

Μας προστατεύει από περιβαλλοντικές βλαπτικές επιδράσεις (ηλιακή ακτινοβολία, θερμοκρασία και άλλα), επιτρέπει να λαμβάνουμε από το περιβάλλον ερεθίσματα και λειτουργεί ως όργανο επικοινωνίας μεταδίδοντας σημαντικές πληροφορίες.

Γι αυτό θα πρέπει να δίνουμε από μικρή ηλικία ιδιαίτερη σημασία και φροντίδα στο δέρμα μας, καθώς μαρτυρεί με την πάροδο του χρόνου με τα δικά του σημάδια την προοδευτική γήρανση που αρχίζει μετά τα 20 μας χρόνια, όμως γίνεται αρκετά χρόνια αργότερα ορατή, μια διαδικασία αναπόφευκτη. Το δέρμα μας είναι ένα όργανο δυναμικό και μπορεί να απορροφήσει κατά τη διάρκεια εφαρμογών διάφορες ουσίες που θα του χορηγήσουμε.

Με τη Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, μία μη επεμβατική τεχνική και όχι μορφή θεραπείας, εισάγουμε στο δέρμα διάφορα θρεπτικά συστατικά, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός των κυττάρων και να παραχθεί ελαστίνη και κολλαγόνο. Προλαμβάνει και εξαλείφει τις ρυτίδες του πρόσωπου.

Πρόκειται για μία τεχνική, κατά την οποία εισάγονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με τη χρήση μικρών βελονών ή του σύγχρονου Dermapen 4™, διάφορες ουσίες ανάπλασης και αντιγήρανσης, ακριβώς εκεί που χρειάζονται, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό.

Ειδικότερα, χορηγείται ένα διάλυμα βιολογικών ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες A,B,C,D,E, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, συνένζυμα , νουκλεϊκά οξέα, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια) σε βάθος (1-3mm).

Η επιλογή των ουσιών και διαφόρων διαλυμάτων γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ: Ενυδατώνει το δέρμα από μέσα, συγκρατώντας παράλληλα μόρια νερού στην επιδερμίδα. Διεγείρει παράλληλα την παραγωγή κολλαγόνου.
Βιταμίνη A: Επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων, παράγεται κολλαγόνο και έτσι μειώνονται οι ρυτίδες και η τραχύτητα του δέρματος.
Βιταμίνη C: Έχει αντιοξειδωτική, επανορθωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος και ενεργοποιεί την κολλαγονογένεση.
Βιταμίνη D: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και συντελεί στη σύνθεση κολλαγόνου και ασβεστίου.
Αμινοξέα: Είναι αναγκαία για τη σύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου.
Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία: Έχουν αντιγηραντική δράση και συμμετέχουν στην σωστή λειτουργία των ενζύμων.
Συνένζυμο Q10: Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στη δημιουργία της Βιταμίνης C και της Βιταμίνης E.
Αντιοξειδωτικοί παράγοντες: Εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων.
Πεπτίδια: Έχουν συσφυκτικές ιδιότητες.

Σημεία Εφαρμογής – Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Συνήθως εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, από την τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία της ζωής του ανθρώπου, όταν δηλαδή ξεκινά να χάνεται η ελαστικότητα του δέρματος και εμφανίζονται ρυτίδες, δυσχρωμίες, λεπτές γραμμές, μαύροι κύκλοι και χαλάρωση. Ενδείκνυται ακόμη σε άτομα με ταλαιπωρημένο ή λιπαρό δέρμα, ως θεραπεία πρόληψης σε άτομα με μεγάλη έκθεση στον ήλιο, αλλά και στους καπνιστές που έχουν θαμπή επιδερμίδα.

Πριν την εφαρμογή τοποθετείται τοπική αναισθητική κρέμα για 30 λεπτά, η οποία καθιστά τη διαδικασία σχετικά ανώδυνη. Μετά από 20-30 λεπτά, αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, είναι πιθανόν να εμφανίσουμε ερυθρότητα, ήπιο οίδημα και εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία των ενέσεων.

Αυτά θα υποχωρήσουν σε 2-3 ημέρες, χωρίς να αφήσουν σημάδια. Κρίνεται, όμως, αναγκαία η άμεση και επιμελής εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας.

Αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα από την Ετερόλογη Μεσοθεραπεία είναι άμεσα ορατά και μοναδικά. Η μέγιστη, όμως, αποτελεσματικότητα είναι διακριτή έπειτα από 4-6 συνεδρίες. Μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες και οι δυσχρωμίες, προλαμβάνεται η εμφάνιση νέων ρυτίδων και συσφίγγεται το δέρμα.

Ταυτόχρονα η μεσοθεραπεία, χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης. Αφήνοντας πίσω τα σημάδια του χρόνου.

Η συχνότητα επανάληψης της θεραπείας, εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Συνήθως, σε μικρότερες ηλικίες απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες μετά από 8-10 μήνες, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες κάθε 4-6 μήνες.

Η μεσοθεραπεία γίνεται όλο τον χρόνο, χωρίς περιορισμό λόγω της ηλιοφάνειας, και μπορεί να συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με το Dermapen.