Αναίμακτη βλεφαροπλαστική

Τα μάτια μας αποτελούν τον καθρέφτη της ηλικίας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πράξεις της αισθητικής ιατρικής.

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική με Plasma Pen, είναι η μόνη θεραπεία που μπορεί να πραγματοποιηθεί στα βλέφαρα  εκτός της χειρουργικής επέμβασης, χωρίς όμως να πραγματοποιεί τομές στην επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς. Εφαρμόζεται και σε γυναίκες και σε άνδρες που δεν επιθυμούν να χειρουργηθούν.

Πρόκειται για μία συσκευή η οποία λειτουργεί χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη περιοχή ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, της μεθόδου που ονομάζεται plasma. Plasma είναι η τέταρτη μορφή της ύλης, όπου η στερεά ύλη μετατρέπεται σε αέρια, και με τον τρόπο αυτό γίνεται εξάχνωση της περίσσειας του δέρματος και σύσφιξη αυτού.

Εφαρμογές του Plasma pen – Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική 

– Βλεφαροπλαστική άνω & κάτω βλεφάρου

– Ρυτίδες Μετώπου

– Πόδι της χήνας

– Μεσόφρυο

– Ρινοπαρειακές

– Ρυτίδες Χειλιών 

• Marionette Lines 

– Χαλάρωση Προσώπου, Λαιμού 

– Διόρθωση σε σημάδια γήρανσης και φωτογήρανσης

– Αφαίρεση θηλωμάτων, σπίλων και ουλών

Διαδικασία

H γιατρός, μετά την τοποθέτηση κρέμας τοπικά για αναισθησία και αφού παρέρθει μισή ώρα, κρατώντας την άκρη της συσκευής σε κοντινή απόσταση από το δέρμα, και χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με την επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργεί μία διαφορά δυναμικού η οποία παράγει ένα είδους ηλεκτρικού τόξου το οποίο μοιάζει πολύ με σπινθήρισμα.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την θερμοκρασία σε ένα πολύ μικρό σημείο του δέρματος, χωρίς να διαχέεται ενέργεια  όπως με το laser, προχωρώντας σε εξάχνωση μόνο της επιφανειακής στιβάδας της επιδερμίδας, χωρίς τομές και χωρίς να δημιουργεί σημάδια. Τονίζεται ότι δεν επηρεάζονται οι πιο βαθιές στοιβάδες δέρματος. Τα κακαδάκια που εμφανίζονται θα πρέπει να τα αφήσουμε να πέσουν μόνα τους, χωρίς να τα ξύνουμε, ούτε να τα αφαιρούμε βίαια, γιατί το δέρμα είναι ευαίσθητο σε αυτή την περιοχή και θα δημιουργήσει μικρές ουλές. Τα καλύπτουμε με make up, φοράμε γυαλιά ηλίου και κάνουμε υπομονή μέχρι να πέσουν από μόνα τους.

Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε συρρίκνωση του χαλαρού δέρματος, ενώ παράλληλα τεντώνει τις ρυτίδες του ασθενούς.

Συνεδρίες

Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από τριάντα έως  σαρανταπέντε λεπτά. 

Οι συνεδρίες που απαιτούνται εξαρτώνται πάντα από τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Ενδέχεται να χρειαστούν δύο με τρεις συνεδρίες και πιο σπάνια τέταρτη, με ένα μεσοδιάστημα σαράντα ημερών.

Αποκατάσταση

Ο χρόνος αποκατάστασης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα ημέρες, και συνοδεύεται από ένα ήπιο ερεθισμό. 

Ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες κάνοντας καθημερινή και συχνή χρήση αντηλιακού και ουσιών που βοηθούν στην ανάπλαση.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν από ένα έως δύο χρόνια και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι  και τρία χρόνια.

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος, τα οποία μεγαλώνουν αργά και συνήθως εμφανίζονται γύρω από τον λαιμό και τα βλέφαρα.

Τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται με το χρώμα του δέρματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται με ένα ροζ ή και ένα πιο σκούρο χρώμα.

Αποτελούν βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων (HPV), οι οποίες οδηγούν σε μία γρήγορη ανάπτυξη δερματικών κυττάρων στην εξωτερική επιφάνεια του σώματος, οι οποίες κρέμονται από ένα λεπτό μίσχο.

Ο ιός των θηλωμάτων ανήκει στην ίδια οικογένεια των ιών που προκαλούν τα κονδυλώματα και τις μυρμηγκιές, παρουσιάζοντας όμως μία πιο αργή μεταδοτικότητα.

Οι HPV ιοί που προκαλούν τα θηλώματα είναι οι HPV 11 και HPV 6.

Παράγοντες ανάπτυξης

Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και διασποράς των θηλωμάτων εξαιτίας της αυξημένης τριβής του δέρματος. 

Επιπλέον παράγοντες εμφάνισης των θηλωμάτων είναι η κληρονομικότητα, αλλά και η περίοδος της εγκυμοσύνης καθώς παρουσιάζεται μεταβολή των ορμονών στο γυναικείο σώμα.

Περιοχές εμφάνισης

Εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές που το δέρμα κάνει πτυχές. Καθώς προεξέχουν, τα θηλώματα τραυματίζονται εύκολα και αιμορραγούν, πράγμα το οποίο ανησυχεί πολλούς ασθενείς.

Θεραπεία

Η γιατρός πραγματοποιεί πλήρη εξάχνωση των θηλωμάτων χωρίς να επηρεαστεί το υγιές δέρμα του ασθενούς. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και γρήγορη, χωρίς την δημιουργία σημαδιών. 

Συνήθως ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία στο ιατρείο, ανάλογα πάντα και με τον συνολικό αριθμό των θηλωμάτων που χρειάζεται να αφαιρεθούν. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενή είναι άμεση.

Tip: Ενημερωθείτε σχετικά με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP/PRF.